این مجله افزود: در شیر شتر پروتئین ویژه ای وجود دارد كه نقشی مشابه هورمن انسولین دارد كه در هر لیتر شیر 40 واحد از آن یافته می شود، این پروتئین میزان كلسترول خون را كاهش داده و مانع تصلب شرایین می شود.

این پژوهشگر عربستانی تاكید كرد : نتایج اولیه مطالعات نشان می دهد تركیب اسیدهای آمینه در شیر شتر مشابه تركیب هورمن انسولین می باشد و بر همین اساس میزان چربی گوشت شتر تنها 1 الی 2 درصد است.

شیر شتر به دلیل خواص تغذیه ایی و درمانی به گونه ایی که نسبت به شیر گاو، حاوی پنج برابر پتاسیم و ویتامین C ، چهار برابر سدیم و سه برابرکلسیم و منیزیم و مقدار بیشتری اسیدهای چرب غیر اشباع، پروتئین، کلر و اسید فولیک بوده و سرشار از آنتی بادی ها و ترکیبات ضد سرطانی است، چربی و لاکتوز آن نسبت به شیر گاو کمتر و انسولین آن بیشتر است گزینه مناسبی برای افراد دیابتی، رژیمی و حساس به لاکتوز می باشد .

لیپیدهای شیر شتر نسبت به شیر سایر حیوانات میزان ضد میکروبی آن بیشتر و آنتی اکسیدان قوی تری دارد، این شیر خاصیت دارویی داشته و غذا نیز محسوب می شود.

چربی و لاکتوز آن نسبت به شیر گاو کمتر و انسولین آن بیشتر است و همین ویژگی موجب شده گزینه مناسبی برای افراد دیابتی، رژیمی و حساس به لاکتوز باشد.

مصرف مداوم شیر شتر در بهبود دیابت ، كنترل فشار خون، گرفتگی عروق و پوكی استخوان نقش دارد. شیر شتر دارای آهن بالا و ویتامین‌های گروه B و C خوبی است. اگر شتر سبزی خورده باشد شیرش شیرین و اگر بوته و خار خورده باشد، شیرش شور است. 

بنابراین موجب شده که به عنوان منبع مناسبی برای تولید شیر باشد. تولید شیر توسط شتر به مراتب بهتر از تولید شیر توسط گاوهای مناطق خشک و کویریاست. شتر می تواند مقدار زیادی در حدود 4 تا 8 کیلوگرم در روز شیر دهد و این میزان در برخی اوقات به 12 تا 11 کیلوگرم در روز می رسد و دوره شیر دوشی در شترهای ماده بین 11 تا 18 ماه است و متوسط تولید روزانه شیر مابین 8 تا 11 لیتر می باشد در این مقاله به ترکیب شیر شتر و محصولات لبنی تولید شده از آن پرداخته شده است

ترکمنها از شیر شتر اکثرا برای تهیه دوغ شتر استفاده می کنند.چونکه برای ترکمن ها هیچ چیزی نمی تواند در گرمای سخت و طاقت فرسای بیابان بهتر از دوغ شتر باشد . شیر شتر را با دست می دوشند.مهمترین امتیاز مصرف دوغ شتر طبیعی بودن و مفید بودن آن در درمان بیماریهایی مانند سل و معده و فشار خون میباشد.

منبع: دانشجویان ترکمن