چابهار با طعمهای مختلفی از نان و ماهی
همچون سایر نقاط کشورمان نان، عمدهترین ماده غذایی در سیستان و بلوچستان است. دهها نوع نان ویژه این استان، به مناسبتهای مختلف پخته میشود. به عنوان مثال نوعی نان به نام هلکاری (halekary) که همان چلبک سیستانی است، وجود دارد. جهت پخت آن خمیر درست شده را به صورت قرصهای کوچکی، در روغن سرخ میکنند. این نان مخصوص سفره صبحانه است. انواع دیگری از نانها مثل لواش، گرده (gerdeh)، سیسرک (syserk)، پناری (ponary) و نانهایی که روی تابه پخته میشود، نیز در بلوچستان مصرف میشود.
امروزه با توجه به ارتباط فرهنگها و بهبود شرایط اقتصادی، تغذیه هیچیک از اقوام منحصر به تهیه غذاهای سنتی نیست، در سیستان و بلوچستان نیز به همین دلیل هماکنون انواع خورشها و پلوها و سایر طعامهای ایرانی و حتی خارجی در لیست غذاهای رایج مردم قرار دارند.
![]() |
بلوچها همراه با نان خورشهایی مصرف میکنند که به آن عموماً واداپ (vadap) گفته میشود. در انواع خورشهای طبخ شده در بلوچستان، ادویههای تند و پیاز فراوان استفاده خاصی دارد و گوشت بز بیشتر از گوشت سایر دامها مصرف میشود. «تنوری» یکی از غذاهایی است که عمدتاً جهت مجالس مجلل طبخ میشود و عبارت است از به سیخ کشیدن یک لاشه کامل گوشت قرمز که در تنور میگذارند.
در بلوچستان بنا به اقلیم خاص هر منطقه غذای مخصوص به آن اقلیم طبخ میشود. برای مثال ماهی مهمترین غذای مردمان چابهار و کنارک است و انواعی از خوارک ماهی توسط آنها طبخ میشود. «بت» که مخلوطی است از برنج، ماش و سایر حبوبات همراه روغن و ادویه غذای عمده مردم بلوچستان است. خوراک خرما که ترکیبی از خرما، نان، برنج و حبوبات است، دیگر غذای مخصوص چابهاریها است. نان بلوچی و «آچار» (نوعی ادویه) در این منطقه بسیار صرف میشود.
بیشتر غذاهای در دسترس گردشگران غذاهای دریایی و غذاهای معمول است و خیلی از غذاهای سنتی ذکرشده در رستورانی یافت نمیشود. رستوران هتل لیپار پیشنهاد مناسبی برای صرف وعده غذایی است.
منبع:خبرگزاری میراث فرهنگی
+ نوشته شده در چهارشنبه ۱۳۹۴/۰۸/۱۳ ساعت 11:21 توسط محمد قجقی
|